Het voetbalkwartet van Dik Bruynesteyn – Heb jij voor mij…?

In 1958 tekende Dik Bruynesteyn (oorspronkelijk Dick Bruijnesteijn, maar die y-tjes zagen er toch wat internationaler uit…) de eerste serie van van 72 kwartetkaarten voor Monty: een kwartetspel van Nederlandse eredivisie voetballers, vier spelers van ieder team. De kaarten zaten in een pakje met een plakje Monty kauwgom. Ik weet nog dat mijn vriendjes en ik ons uiterste best deden door kopen en ruilen aan een complete serie te komen. Het is mij toen nooit gelukt, maar een vriendje van mij had ze wel allemaal (en toch voor zover ik weet géén rotte tanden van het kauwgom snoepen). We hebben heel veel met dat kwartet gespeeld.
Na de serie met de clubs  uit de Nederlandse eredivisie volgden nog een aantal kwartetten, kaartspelen en andere series “kauwgom- plaatjes” van voetballers en andere sporters.
Ik heb de serie van de eerste divisie compleet. Ik zou het leuk vinden om ook van de andere kwartetten wat te bezitten. Wie weet dat iemand die dit leest wat voor me heeft liggen. Je kunt me dan altijd een mailtje sturen.

In 1958 kocht je voor 5 cent (oude centen dus!) een pakje met een kaart en een kauwgompje.