Strips in Pep

In de 14 jaargangen die het weekblad Pep heeft bestaan (jaargang 1962 had 13 nummers en 1975 had er 39), zijn er heel wat strips voorbijgekomen. In het begin waren dat voornamelijk strips uit Amerika, met als bekendste natuurlijk Mickey Mouse en Goofy van Walt Disney en strips uit België (Kuifje).

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


Gaandeweg verschenen er ook strips uit Frankrijk (Asterix, Luitenant Blueberry) en uiteindelijk werd Pep toch ook een belangrijk podium waarop Nederlandse striptekenaars en scenaristen hun kunsten mochten vertonen. Een belangrijke tekenaar/scenarist was Martin Lodewijk, die ook een groot aandeel had in de overgang van Pep naar de combinatie Pep en Weekblad Sjors, die uitmondde in het weekblad  Eppo.

Dit is een overzicht van alle strips die in Pep en de eerste 13 nummers van EPPO (jaargang 1975) werden gepubliceerd.
Het zijn:
– Alle vervolgstrips (verhalen die in een aantal opeenvolgende afleveringen werden gepubliceerd)
– Alle strips van 1 aflevering (met een verschillend aantalpagina’s per verhaal)
– Gags van 1 pagina (meestal 3 of 4 stroken)
– Gags van 1 strook
– Cartoons van 1 plaatje
De meeste van bovengenoemde strips zijn onderdeel van een serie. Die worden dan ook genoemd onder de naam van die serie.
Een aantal verhalen maken geen deel uit van zo’n reeks. Die worden genoemd onder:
– Eénmalige strips (vervolgstrips)
– Eénmalige strips (1 aflevering)
Voor sommige éénmalige vervolgstrips maak ik een uitzondering omdat ik ze te belangrijk vind om niet afzonderlijk genoemd te worden (m.n. Twee voor thee van Daan Jippes en Martin Lodewijk).
Er zijn een aantalitems die ik moeilijk kon onderbrengen in een categorie. Dat zijn dan vooral los voorkomende cartoons en dergelijke. Deze komen niet voor in dit overzicht. Wel zullen ze te vinden zijn in de index.